Tj-koulun asiantuntijat

Onnistuminen on yhteistyötä. Jokaisella ihmisellä on tärkeä rooli Toimitusjohtajakoulun palvelujen toteuttamisessa. Valmentajat on valittu tarkasti pk-yritysten kritereeillä.

Valmennustiimimme koostuu Tj-koulun omista asiantuntijoista ja tarkasti valituista kumppaneista. Asiantuntemuksen ohella painotamme erityisesti pk-kohderyhmän tuntemusta ja mutkatonta vuorovaikutusta.


Jukka Pekka Vuolukka - Toimitusjohtajakoulu

Jukka Pekka Vuolukka

partner, KTM, pedagoginen pätevyys, hallituksen jäsen

talous, verotus, yritysjärjestelyt

Jukka Pekka romuttaa perinteiset käsitykset taloustyypeistä.

Jukka Pekka kävi yrittäjäosaamisen korkeakoulun vanhempiensa tekstiilialan tuotantoyrityksessä. Nokkela poika tunnisti mustat pilvet toimialan yllä ja pani toimeksi ajoissa. Yrittäjäperheen kasvatin vainulla ja ekonomin osaamisella tilanne kääntyi voitoksi.

Jukka Pekasta löytyy personal trainer moneen saumaan. Urheilumaailman otteilla hän tarttuu kanssasi selvittämään yrityksesi liiketoiminnan kokonaisuuden, etenkin talous- ja veroasiat. Etenkin yritysjärjstelyt ja sukupolvenvaihdokset saavat Jukka Pekan sormet syyhyämään.

Jos numerot ovat karuja, eivät ne tarkemmin laskemalla yleensä siitä parane. Jukka Pekka ohjaa hakemaan syyt liiketoiminnan muilta alueilta. Kulkeeko myynti? Ostatteko liian kalliilla? Onko henkilöstöä liikaa? Tuhlataanko?


Sanna Leppänen - Toimitusjohtajakoulu

Sanna Leppänen

toimitusjohtaja, partner, KTM, HHJ, NTM, pedagoginen pätevyys, Sertifioitu WorkPlace Big Five - konsultti, hallituksen jäsen

strategialähtöinen valmentava johtaminen ja esimiestyö

Sanna houkuttelee asiat ja ihmiset yhteistyöhön.

Kipinä johtamisen kehittämiseen jäi kytemään jo Sannan lapsuudenkodissa. Isän työpöydän nurkalla piirtelevä utelias tyttö pystyi samalla seuraamaan teollisuuslaitoksen rekrytointien tai esimiesvalmennusten valmistelua, mielenkiintoista!

Sanna on laaja-alaisesti johtamisesta, ihmisten ja liiketoiminnan yhteistyöstä innostunut asiantuntija ja valmentaja. Aikaisemmat työt ovat vieneet kehittämishaasteisiin pienissä ja isoissa yrityksissä. Pari vuotta kokemusta kertyi myös yritystutkijana. Aiheet numeroiden murskaamisesta viestinnän, johtamisen ja esimiestyön kehittämiseen ovat tuttuja.

Tj-koulun toimitusjohtajana Sanna on luotsannut ja kehittänyt yritystä läpi monen toimialaa ravistelleen myrskyn. Sannan ohjauksessa Tj-koulun tiimistä on kehittynyt valtakunnallisesti huipputason asiantuntija-ja valmentajatiimi. Valmennustoiminnan rinnalle on rakennettu merkittävä yrityksissä toteutuvien kehittämispalveluiden osaaminen.

Liiketoiminnan, yhteisön ja yksilöiden tavoitteiden sovittaminen on Sannan ominta maaperää. Hyvin johdetussa yrityksessä onnistutaan, tehdään töitä ja innostutaan sekä yrityksenä että yksilönä. Sannan toteuttamissa työpajoissa ja valmennuspäivissä tartutaan asioihin, tehdään päätöksiä ja luvataan tekoja. ”Mailaa ei pidä puristaa, mutta tosissaan pitää olla”, kuvaa hyvin Sannan mutkatonta vuorovaikutusta ja työotetta.


Pekka Pirnes - Toimitusjohtajakoulu

Pekka Pirnes

Varatoimitusjohtaja, partner, KTM, NTM, pedagoginen pätevyys, Hallituksen jäsen

liiketoiminnan kehittäminen

Pekka avartaa yrityksen näköalaa.

Pirneksen Pekka rakentaa pk-yrityksiin ammattimaista johtajuutta hallitustyöstä arjen pyöritykseen saakka. Ennen Tj-koulua Pekan lahjomattomat työotteet ovat olleet käytössä mainostoimistossa ja autokaupan johtamisessa. Jo 15 vuotta mies on ollut rakentamassa Tj-koulua, viimeiset kymmenen vuotta varatoimitusjohtajana ja hallituksen jäsenenä.

Pekan otteissa yhdistyvät innostus ja kurinalainen systemaattisuus. Asiakkaat kertovat, että Pekan laaja-alainen ja käytännössä kiinni oleva liiketoimintaosaaminen ja ihmisen kohtaaminen herättävät luottamusta. Tuoreet pedagogiset opinnot antoivat lisää valmiuksia asiakkaan kehittymisen tukemiseen. Pekan kyytiin on helppo lähteä. Asiakastyötä tehdessään Pekka on useimmiten liikkeellä myynnin kehittäjänä. Se tarkoittaa konkreettisten askelten suunnittelua ja toimenpiteistä sopimista.

Tarve ja innostus kohtaavat, kun Pekka tarttuu pk-yritysten hallitustyön kehittämiseen. Asiakkaiden tulevaisuuteen liittyvät isot kysymykset etenevät, kun hallitustyötä rakennetaan Pekan ohjauksessa. Se ei tarkoita vain kokousten määrämuotoisuuden varmistamista, vaan tarpeeseen rakennettua tukea toimitusjohtajan onnistumiselle.

Yrityksen askelmerkit osuvat harvoin kerralla kohdalleen. Pekka on pitävä tuki liiketoiminnan läpivalaisussa ja seuraavien askelten määrittelyssä. Yhteistyö etenee laskentamiehen huolellisuudella ja myyntimiehen rentoudella.


Petri Runtti - Toimitusjohtajakoulu

Petri Runtti

KTM, HHJ, QUUM-konsultti

strategia, asiakkuudet, markkinointi, kansainvälistyminen

Petri auttaa tunnistamaan tärkeimmän.

Runtin Petri tähtää tarkasti maaliin. Maailmanmestaruuskisoissa ansioitunut urheilija siirtää kilpa-ampujan ajatusmallit sujuvasti asiakkaiden tulevaisuustyöhön. Petri sparraa tunnistamaan maalin riittävän tarkasti ja auttaa rakentamaan tavoitteeseen johdattavan reitin.

Petri auttaa asiakasta kiteyttämään tärkeimmän. Mitä? Kenelle? Miksi? Miten? Mikä on ensimmäinen askel haluttua tavoitetta kohti? Isot päätökset ja viisaat valinnat edellyttävät yrityksen ja liiketoiminnan tarkastelua kauempaa. Petrin strategiapaja etenee hyviä kysymyksiä pitkin ja työskentelystä syntyy liiketoiminnan etenemisen reittikartta. Asiakkaan arki selkeytyy, kun liiketoiminnan fokus löytyy ja päätösten perustelut selkeytyvät.

Tuhansien suomalaisten pk-yritysten tavoiteasettelu ja etenemisen askeleet on 15 vuoden aikana piirretty Petrin strategiapajassa. Asiakas saa Petriltä käyttöönsä pidemmän tähtäimen kiikarit. Se ei tarkoita lukkoon lyötyjä 5 vuoden linjauksia, joihin kukaan ei usko. Se tarkoittaa tulevaisuuden tahtotilan tarkentamista nykytiedon valossa. Askelmerkit joutuvat päivitykseen jos maailma riittävästi muuttuu. Parempi on itse ajoissa kääntää suuntaa kuin olla markkinavoimien heiteltävänä.

Tj-koulun asiakkaat kiittävät, että Petri löytää olennaiset kysymykset ja työpajassa saadaan paljon aikaan. Isot tavoitteet eivät jää taivaalle purjehtimaan kun ne puretaan välitavoitteiksi, mittareiksi, toimenpiteiksi, vastuiksi ja aikatauluiksi asti. Näin on helpompi tarttua toimeen ja edetä isojenkin asioiden kanssa. Monelle asiakkaalle se on tarkoittanut kokonaan uutta näköalaa. Uusi sivu on kääntynyt yrityksen arjesssa ja etenemisessä.


Hannu Peltomäki - Toimitusjohtajakoulu

Hannu Peltomäki

KTM

Markkinointi ja myynti

Hannu on tervetullut paluumuuttaja Tj-koulun tiimiin. Markkinoinnin ja myynnin eri pelikentillä täyttynyt kokemusreppu päivittyi kolmen vuoden reissulla ajankohtaisilla mausteilla. Omasta ideasta kv-markkinoille tähtäävän teknologiayrityksen käynnistäminen opetti paljon, etenkin startup-maailmasta.

Hannu haluaa olla siellä, missä on mahdollisuus tukea positiivisen kierteen syntymistä ja säilymistä. Niinpä Tj-koulun osaava tiimi sekä hieno asiakaskunta, aktiiviset pk-yritysten avainhenkilöt, innostivat Hannua palaamaan.

Hannun asiantuntemuksesta kumpuava, rauhallisen pitävä, vakuuttava ote markkinoinnin, myynnin ja asiakaspalvelun kehittämiseen on jättänyt jäljen asiakkaisiin. Monella Tj-koulun asiakkaalla onnistuminen on kiinni systemaattisen myynnin etenemisestä tai asiakkaan palvelupolun kehittämisestä, molemmat Hannun täsmäaiheita.

Nyt loppui Tj-koulussa ei-oon myyminen. Hannun asiantuntemus ja apu ovat taas puhelinsoiton päässä.


Kaisa Sol - Toimitusjohtajakoulu

Kaisa Sol

kehittämisassistentti

koulutuspäiväjärjestelyt, taloushallinto

Kaisa istuu Tj-koulun lennonjohtotornissa. Sadat yksityiskohdat kymmenien valmennusohjelmien pyörityksessä ovat tarkasti järjestyksessä, kun ne ovat Kaisan kokeneissa käsissä. Kaisa on kuljettanut viestikapulaa Tj-koulussa yrityksen vaiheista toiseen. Tj-koulun pitkäaikaisimmat asiakkaat muistavat Kaisan jämptit otteet asioiden hoidossa jo 90-luvulta saakka. Muu tiimi voi porhaltaa huoletta asiakkaiden tarpeiden mukaan ympäri Suomea. Kalenteripelin ja projektien hallinnon yksityiskohdat voi huoletta jättää Kaisan hoitoon.


Juha Kivirinta - Toimitusjohtajakoulu

Juha Kivirinta

KTM

talouden johtaminen, johtoryhmätyöskentely

Juha tuo Tj-koulun valmennustiimiin vahvaa käytännön kokemusta talouden johtamisen kehittämisestä. Juhan tausta koostuu kasvavan ja kansainvälistyvän pk-yrityksen taloushallinnosta, toiminnanohjausjärjestelmähankkeista, sisäisen ja ulkoisen laskennan kysymyksistä sekä rahoituksesta. Myös johtoryhmätyöskentelyssä ja investointien valmistelussa kertynyt osaaminen on osoittautunut Tj-koulun asiakkaille erittäin arvokkaaksi.

Tj-koulun kanssa palaset loksahtivat nopeasti paikoilleen. Juha tunnisti mahdollisuuden kokemuksensa kokonaisvaltaiseen hyödyntämiseen pk-yrityksissä. Asiakastyössä Juha pitää ensiarvoisena hyvän luottamuksen rakentamista. Kun luottamus toimii, voi asiakkaan kanssa yhdessä ratkoa hankaliakin kysymyksiä. Samoin luottamus ja toimiva yhteistyö koko Tj-koulun tiimissä takaavat Juhan mielestä asiakkaalle parhaan lopputuloksen. Koko Tj-koulun monialainen osaaminen saadaan sujuvasti asiakkaan käyttöön.

Yrittäjäkokemuksensa kautta Juha asettuu luontevasti asiakkaan tilanteisiin. Talouden aiheista käynnistynyt keskustelu etenee saumattomasti liiketoiminnan ja johtamisen kehittämiseen laajemminkin. Yritystoiminnan syy-seuraussuhteet ovat Juhalle tuttuja juttuja.

Oletko sinä seuraava?

Tj-koulun asiakkaat arvostavat erityisesti mutkatonta vuorovaikutusta ja käytännön läheistä otetta liiketoimintaan ja johtamiseen. Onko sinulla yrittäjäkokemusta? Oletko elänyt kasvavan yrityksen arjessa? Kiinnostaako pk-yrityksen keskeneräisyys ja kehittäminen? Tipahdatko nopeasti jaloillesi erilaisissa tilanteissa?


Osaamisalueet

Tj-koulu toimii valtakunnallisesti ja tarvitsee lisää liiketoiminnan, johtamisen ja valmentamisen vahvoja osaajia. Mikä alla olevista on sinun intohimosi?

  • Johtaminen
  • Strategiatyö
  • Ihmisten johtaminen ja yhdessä tekemisen kulttuuri
  • Tuote- ja palvelukonseptit
  • Talous ja tuottavuus
  • Myynti
  • Markkinointi

Ota yhteyttä

Haluatko ratkoa kasvun haasteita Tj-koulun asiakkaissa? Laitathan sähköpostia osoitteeseen: Enable JavaScript to view protected content..
Kerro sähköpostissa, miksi olet seuraava Tj-koulun tiimin jäsen tai sopimusvalmentaja. Kiitos!