Referenssit


”Ammattimaisella johtamisella enemmän aikaa lapselle”

Lastensuojeluyksikkö Vaahteranmäki , Pasi Talvitie

”Minä lähdin Tj-kouluun hakemaan valmennusta, jossa yhdistyy liiketoiminnan ja ihmisten johtamisen näkökulma. Ensimmäisen pitkän ohjelman aikana sain hyvän kokonaiskäsityksen vastuullani olevasta liiketoiminnasta ja sain hyviä eväitä tulevaisuuden suunnitteluun. Kasvuun johtamisen ohjelmaan lähdin hakemaan tukea tavoitteellisesti etenevän yrityksen johtamiseen, ettei mihinkään jäisi mustia aukkoja.

Tykkään siitä, että Tj-koulu on liikkeellä toimialoista riippumattomasti. Eri alojen ihmisten kanssa on pakko ravistella omalla alalla kehittyneitä, joskus vinoutuneita käsityksiä. Myös sote-alan yrityksissä ja työpaikoissa tarvitaan ammattitaitoista johtamista. Se näkyy työnantajan, työntekijän ja asiakkaiden tyytyväisyytenä.

Uusien yksiköiden pystyttäminen ja palveluiden jatkuva kehittäminen vaativat sote-alan ihmisiltä uusia taitoja. Esimerkiksi kokonaisuuden suunnittelu, organisointi, budjetointi ja markkinointi ovat monelle sote-alan taitajalle uusia aluevaltauksia.

Esimiestyö alkaa rekrytoinnista. Olen oppinut, että hallittu kasvu tarkoittaa mm. paneutumista rekrytointiin, johtamiseen ja esimiestyöhön. Suunnitelmallinen toiminta vähentää sähläämistä ja tekemisten parsimista. Meillä se tarkoittaa, että arjessa jää enemmän aikaa lapselle.

Olen saanut Tj-koulusta vahvan tuen liiketoiminnan mukana kasvamiseen.”

Lastensuojeluyksikkö Vaahteranmäki , Pasi Talvitie


”Hyvä valmentaja haastaa sopivasti”

Katsastus Hiironen

”Heti ensimmäisellä jaksolla ihmettelin, miksi en ollut tullut jo aikaisemmin Tj-kouluun. Niin hyvin ja konkreettisesti asiat liittyivät omaan yritystoimintaani. Tj-koulun valmentajat ovat todella ammattitaitoisia. Asian hallitsemisen lisäksi heillä on taito haastaa sopivasti ja saada porukka mukaan jakamaan kokemuksiaan.

Oma työnkuvani selkeytyi Tj-koulussa. Oivalsin, että minun ei todellakaan tarvitse osata ja hallita kaikkea. Samalla ajankäyttö selkeytyi ja kokonaisuuden hallinta kehittyi. Nyt tiedän, missä minä olen eniten hyödyllinen yrityksen tavoitteiden näkökulmasta. Digimarkkinoinnin valmennuksessa päivitin konkreettisesti työkaluosaamistani ja sain erinomaisia vinkkejä aktiiviseen etenemiseeni some-rintamalla.

Myös katsastusmiehemme ovat olleet Tj-koulun opissa. Meille erikseen räätälöidyssä valmennuksessa katsastusmiehet työstivät erinomaista palvelua ja mahdollisuuksiamme erottua sillä. Alkukankeuden jälkeen miehet tarttuivat työhön mahtavasti. Yhteinen näkökulma löytyi. Kun asiakkaalle ja yritykselle tärkeisiin asioihin on paneuduttu yhdessä, ne on helpompi muistaa arjen keskellä.

Olemme saaneet valtakunnallista tunnustusta intohimoisesta asenteestamme. Innostuksen vaalimisessa ja konseptimme jatkuvassa kehittämisessä tarvitsemme monipuolista osaamista. Tj-koulussa osallistujalle karttuu pitkäaikaista pääomaa. Olen tutustunut siellä ihaniin ihmisiin ja oppinut yritystoiminnasta, johtamisesta ja itsestäni. Suosittelen!”


”Tj-koulun valmentajat osaavat arvostaa ryhmässä olevaa kovaa kokemusta”

Trainer4You

”Lähdimme uudelleen Tj-kouluun nyt kun yrityksemme on vahvasti kansainvälistymässä. Pohjalla oli muutaman vuoden takainen hyvä kokemukseni Tj-koulun yrittäjävalmennuksesta.

Minulle on tärkeää, että pk-yritysten valmentaja ei puhu asioista suuryrityskokemuksen perusteella. Anti jää laihaksi jos pk-yrityksen tarpeet, haasteet ja mahdollisuudet eivät ole tuttuja valmentajalle. Hyvä valmentaja myös ymmärtää, että ryhmässä on kovan luokan osaamista ja tulevia kasvuyrittäjiä. Sellaista ryhmää ei pidä aliarvioida.

Tj-koulussa liiketoiminnan johtamiseen liittyvät aiheet käsitellään yrityksen arkeen linkittämällä. Akuutisti askarruttavista kysymyksistä pääsee keskustelemaan välittömästi. Lisäksi pystyimme ostamaan erikseen yrityskohtaista sparrausta yritykseni ajankohtaisiin tarpeisiin.

Liiketoiminnan etenemisen suunnittelu auttoi tunnistamaan rönsyt ja keskittymään olennaiseen. Meillä oli menossa yrityskauppaneuvottelut ja saimme myös siihen sparrausta Tj-koulusta. Kaupat eivät edenneet maaliin, mutta opin paljon myös sen prosessin kautta.

Suosittelen Tj-koulua kehittymisen kumppaniksi sekä aloittaville yrittäjille että konkareille. Kaikki yritysjohtajat ja esimiehet hyötyvät prosessista, oli oma ruutu sitten myynti, markkinointi tai tuotekehitys. Oppiminen on jatkuva prosessi, joka pitää mielen vireänä, fiiliksen innostuneena ja elämän elämisen arvoisena. Jos olettaa olevansa valmis, on luvassa laihempia vuosia.


”Ihminen ei ole koskaan valmis – varsinkaan johtaja”

Vesa Kaski, Sanerall Oy

”Kaveri suositteli, sen perusteella olin alun perin liikkeellä. Lähdin hakemaan tukea tavoitteellisesti liikkeelle lähteneen yritykseni etenemiseen. En halunnut opetella kaikkea kantapään kautta. Odotin Tj-koululta kokemukseen perustuvaa näkemystä ja asiantuntemusta kasvuun liittyvien haasteiden tunnistamiseen ja selättämiseen.

Yritysjohtamisen valmennuksessa hahmottui kokonaisuus ja kirkastui tekemisen fokus. Talouden johtamisen ohjelmassa kiteytyi mm. kannattavuuslaskennan merkitys ja sen hyödyntäminen johtamisessa ja päätöksenteossa. Priorisointi helpottui ja saimme tehtyä päätöksiä mm. liiketoimintojen karsimisesta."

Yrityksen kasvu vaatii kasvua myös johtajalta. Ihminen ei ole koskaan valmis – varsinkaan johtaja. Tj-koulu on hyvä kasvun ja kehittämisen kumppani positiivisesti eteenpäin katsovalle yritykselle, vaikka ihan alusta lähtien.”


”Olemme toteuttaneet jokaisen valmennuksen avulla monta asiaa onnistuneesti”

Oulun Hautaustoimisto, Risto Kova

”Olen osallistunut viimeisen kuuden vuoden aikana jo kolmeen Tj-koulun valmennukseen. Yritysjohtamisen valmennuksen avulla möyhensin koko yrityksen läpi, se oli erinomainen perehdytys liiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen kokonaisuuteen. Sen jälkeen tarkensin näkökulmaa esimiehenä kehittymiseen Johtamisen tehovalmennuksessa. Viime talven aikana osallistuin Digimarkkinoinnin valmennukseen. Se oli todella tärkeä kokonaisuus yrityksemme tulevaisuuden visioiden kannalta.

Jokaisen valmennuksen avulla olemme saaneet vietyä eteenpäin konkreettisia askelia yrityksen kehittämisessä. Tj-koulun valmentajilta saa hyviä ideoita sekä käytännönläheistä apua ja asiantuntemusta liiketoiminnan ja johtamisen kysymyksiin.

Suosittelen Tj-koulua kaikille, jotka haluavat kehittää liiketoimintaa ja omaa osaamistaan. Johtajana kehittymisessä on tärkeää tunnistaa omat vahvuudet ja mahdolliset kompastuskivet. Olen oivaltanut, että johtajan täytyy nykypäivänä olla lähempänä työntekijöitä ja luoda positiivista ja innostunutta ilmapiiriä työyhteisöön. Omalla sitoutumisella, itsensä likoon laittamisella ja esimerkillä on iso merkitys. ”


”Uudistimme some-strategiamme Tj-koulun valmennuksen opeilla”

Mikko Järvinen , Opti-Silmä Oulu

” Optikkokoulutuksessa ei numeroihin puututa. Ennen meillä mentiinkin aika lailla näppituntumalla eteenpäin. Tj-koulun Yrittäjävalmennuksessa opin asioiden priorisointia ja hyödyntämään talouden lukuja suunnittelussa ja seurannassa. Nykyinen systeemi palvelee tosi hyvin, entiseen paluuta ei voi enää kuvitellakaan.

Viimeisen valmennuksen avulla uudistimme some-markkinoinnin strategiamme ja olemme päässeet selvästi eteenpäin esim. Googlen puolella. Digitaalisen markkinoinnin osaamisesta on paljon hyötyä meidän alalla.

Tj-koulun valmennuksiin on helppo lähteä. Voi luottaa, että kaikki on hyvin järjestetty ja valmentajat ovat tosi ammattilaisia. Sekä valmentajien että ryhmän osaaminen hyödynnetään hyvin päivien aikana. Bisneksen kannalta hyviä vinkkejä satelee pitkin päivää.

Tj-koulusta saa hyvän tuen yrittäjänä ja johtajana kehittymiseen. Paraskaan koulutus ei kuitenkaan riitä onnistumiseen. Harjoittelu ja käytännön kokemus erilaisista tilanteista on tärkeintä. Tuulta päin ja täysillä se, mitä tekee.”


”Suunnitelmallinen johtaminen käynnistyi Tj-koulun avulla”

Anne Vuolli Toimitusjohtaja, Nordic Trail

”Neljän ohjelman kokemuksella me Nordic Trailissa suosittelemme lämpimästi Tj-koulua. Tj-koulun valmentajilla on poikkeuksellinen kyky tuoda aiheet keskelle pk-yrityksen arkea. Useimmilla heistä on myös vahva omakohtainen yrittäjä- ja johtamistausta.

Tj-koulun kokemus näkyy myös prosessin hallinnassa. Yritysjohtaja pystyy sitoutumaan ja osallistumaan ohjelmaan kun kaikki sen vaiheet on hyvissä ajoin tiedossa ja niistä pidetään kiinni. Kun se pakollinen este itselle kuitenkin sattui, niin Tj-koulussa oli jo mietitty minulle varasuunnitelma ja paikkausmahdollisuus. En siis jäänyt paitsi mistään!

Vuonna 2011 osallistuin Tj-ohjelmaan liian hektisessä muutosvaiheessa. En saanut kaikkea irti, mutta jäi tunne, että tätä kannattaa jatkaa. Osallistuimme yhtiökumppanin kanssa yhdessä Yritysjohtamisen valmennukseen ja siitä käynnistyi todellinen suunnitelmallinen johtaminen yrityksessämme. Pystyimme yhdessä tehokkaasti viemään ohjelman asioita käytäntöön asti. Viimeisin yhteistyökokemukseni Tj-koulun kanssa on Kasvujohtamisen ohjelma. Liiketoiminnan johtaminen on jatkuvaa oppimista ja Tj-koulun prosessit pitävät kehittymistä erinomaisesti vauhdissa.

Pk-yrittäjät jumiutuvat helposti omaan oravanpyöräänsä. Kannattaa hypätä siitä ulos ja tuuletta kunnolla ajatuksiaan, se tekee terää. Tj-koulussa eteneminen ja kehittämistarpeet kirkastuvat. Päätösten tekeminen helpottuu. Johtajan täytyy uskaltaa tehdä päätöksiä.”


"Koko ohjelman sisältö oli meille ajankohtaista ja tärkeää"

Harri Frankberg Yrittäjä, HF-Autohuolto Oy

Harri Frankberg luotsaa poikansa Christianin kanssa Riihimäellä toimivaa Volvo- ja Renault-hyötyajoneuvokorjaamoa. Yritys on siirtymässä uuden sukupolven harteille. Isä ja poika perehtyivät yhdessä tilanteeseen Tj-koulun Talouden ja tuottavuuden johtamisen ohjelman avulla.

”Minulla oli jo hyviä kokemuksia Tj-koulun kanssa työskentelystä. Nyt spv:n kynnyksellä oli hyvä ottaa Christian mukaan tarkentamaan tilannekuvaa ja tulevaisuuden näkymiä. Christianille tämä ohjelma oli erinomainen perehdytysjakso erityisesti numeroiden näkökulmasta.

Koko ohjelma toimi tälläkin kerralla hienosti ja sisältö palveli meitä erinomaisesti. Arvostan Tj-koulun valmentajien asiantuntemusta ja käytännönläheistä, kokemuksesta nousevaa käsittelytapaa. Ohjelmaan sisältyneen yrityskohtaisen työskentelyn avulla saimme rauhassa työstää oman yrityksemme asioita asiantuntijan opastuksella. Pystyimme hyödyntämään aiheet suoraan omassa toiminnassamme ja yrityksen tulevaisuuden rakentamisessa.

Kehityksessä mukana pysyminen edellyttää jatkuvaa kehittymistä. Uskallan kokemuksieni perusteella suositella Tj-koulua kehittäjäkumppaniksi kaikille yrittäjätutuille.


"Sukupolvenvaihdos meni tehokkaasti maaliin Tj-koulun tuella"

Heidi Pekkala Yrittäjä, Pekkalan Korjaamo Oy

”Minä vastaan perheyrityksessämme taloushallinnosta. Lähdin Tj-koulun Talouden ja tuottavuuden kehittämisen valmennukseen petraamaan osaamista ja yrityksen johtamista omalla vastuualueellani. Tarvitsimme myös sukupolvenvaihdoksen loppuun viemiseen tukea, sitäkin luvattiin Tj-koulusta.

Positiivinen odotus ja lupaukset täyttyivät. Talouden ja tuottavuuden aiheita käsiteltiin ohjelmassa monipuolisesti ja käytännönläheisesti, valmentajien vahvan kokemuksen kautta. Jokaisen osallistujan erilaiset lähtökohdat otettiin hienosti huomioon, vaikka ryhmä koostui erilaisista osallistujista.

Veimme sukupolvenvaihdoksen määrätietoisesti päätökseen Tj-koulun tuella. Valmennusohjelmaan liittyvän yrityskohtaisen työskentelyn aikana saimme tehtyä hyvän suunnitelman jäljellä olevista askelista. Prosessin loppuun asti hoitamiseen tarvittavan lisätyön ostimme mielellämme asiantuntijalta, johon oli jo helppo luottaa. Tj-koulun Vuolukka hoiti homman tehokkaasti ja asiantuntevasti, myös tarvittavat ennakkopäätökset verottajalta tulivat sujuvasti. Tiesimme koko ajan, kuinka asia etenee ja millaiseen maaliin yhdessä tavoittelemme.


"Yrittäjäkaverit suosittelivat minulle Tj-koulua"

Jussi Österberg, Elehuolto Oy

”Pidempään jo yrittäjänä toimineet tuttavat kehottivat osallistumaan Tj-koulun valmennukseen, jotta löydämme liiketoiminnan johtamiseen ammattimaisen otteen alusta lähtien.

Kokemukseni perusteella voin vahvistaa suositukset. Yritysten avainhenkilöt saavat Tj-koulussa ennakkoluulotonta tuuletusta ajatuksilleen. Kokonaisuus oli hyvä yhdistelmä johtamisajattelua jäsentävää teoriaa ja käytännönläheisyyttä. Prosessi pakotti tarkastelemaan kriittisesti ja syvällisesti omaa liiketoimintaa ja etenemissuunnitelmia. Tj-koulun asiantuntijoilta saamani sparraus työskentelyn eri vaiheissa oli erinomaista. Myös ryhmältä sain arvokkaita käytännön neuvoja jo kohtaamiini tai tulevaisuudessa eteen tuleviin kysymyksiin.

Myös tutkintosuoritus oli positiivinen kokemus. Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto tarkoitti oman yritykseni liiketoiminnan strategian ja kehittämisen suunnittelua ja yhdelle alueelle tarkentuvaa kehittämistyötä. Yrityksemme toiminnanohjausjärjestelmän valinta ja käyttöönotto etenivät huomattavasti määrätietoisemmin ja tehokkaammin toteutuessaan tutkintosuorituksena.

Onnistuneen alkutaipaleen kannustamana Elehuolto on seuraavaksi etenemässä kv-markkinoille. Siihenkin tueksi valitsimme Tj-koulun, ja tiimistämme seuraava pääsi valmennukseen. Tj-koulun Kansainvälistymisvalmennus yhdistettynä Ulkomaankaupan erikoisammattitutkintoon sisältää juuri ne kotiläksyt, jotka meidän on joka tapauksessa tehtävä onnistuaksemme ulkomailla. Tj-koulun prosessi ohjaa ja pitää tämänkin askeleemme mukavasti kurissa.”


“Suosittelen Tj-koulun valmennusta kaikille johtoryhmän jäsenille”

Antti Kangas Quality Manager, Aspocomp Group Oyj

”Aspocompissa halutaan säilyttää pienen yrityksen ketteryys johtamisessa ja päätöksenteossa. Se on hyvä periaate, mutta toteutuakseen siihen on kiinnitettävä erityistä huomiota yrityksen kasvaessa. Olemme hakeutuneet kehittämään johtamista Tj-kouluun yhdessä pk-yrittäjien ja –avainhenkilöiden kanssa. Yrittäjäryhmältä oppii mukavan suoraviivaista ja selkeää liiketoimintalähtöistä ajattelua.

Esimieheni ja kollegani suosituksesta lähdin mukaan Tj-koulun Yritysjohtamisen valmennukseen. Valmentajat olivat aiheidensa asiantuntijoita ja vahva oma kokemustausta näkyi ja kuului hyvin kaikessa. Prosessin vaiheet etenivät Tj-koulun hoidossa erinomaisesti.

Monet johtoryhmät uhraavat todennäköisesti liian vähän aikaa kehittämistarpeiden tunnistamiseen ja toimenpiteistämiseen. Meillä johtoryhmän jäsenten liiketoimintaosaaminen on selvästi vahvistunut Tj-koulun avulla. Koin todella hyödylliseksi Tj-koulun tutkintoprosessiin liittyvän koko liiketoimintaa koskevan tulevaisuustyön ja siitä omalle vastuualueelleni johdetun kehittämisprojektin.

Suosittelen Tj-koulua kaikille johtoryhmille. Tj-koulusta saa hyvän tuen jatkuvalle johtajana kehittymiselle ja johtoryhmän liiketoimintalähtöiselle yhteistyölle. Kerralla oikein – mottoni toimii johtoryhmätyössäkin paremmin, kun johtoryhmässä on koolla riittävä ymmärrys liiketoiminnasta.”